Tulostaulu

 PÄÄVALIKKO
 
Etusivu
Uutisarkisto
Huippusalibandy
Sarjataulukot
Ottelulistaukset
Ilmoitustaulu
Ladattavat tiedostot
Salibandylinkkejä
Avoimet kilpailut
 
TILASTOPALVELUT
 
Otteluraportit
Pistepörssit
Pelaajakohtaiset tilastot
 
HALLINTA JA TILAUS
 
Asiakastunnus
Palveluiden tilaus
Palveluiden käyttöohjeet
Yhteystiedot
Lähetä palautetta
 


  NaSSe - SBS Wirmo 5 - 4 ( 0-1, 2-1, 2-2, 1-0 )
02-03 - Miehet - II-divisioona
25.01.2003 klo 00.00

Otteluennakko

Salibandyn II-divisioonan ratkaisuhetket lähestyvät. Sekä Naantalin Salibandyseura NaSSe että Mynämäen SBS Wirmo havittelevat pääsystä lohkon kahden parhaan joukkoon, I-divisioonan karsintoihin. NaSSelle tilanne on kutkuttava, sillä onhan se kolmantena ja SBS Wirmo toisena - neljä pistettä edellä, mutta ottelun enemmän pelanneena.

Selkeä ennakkosuosikki lauantain pelissä on ilman muuta SBS Wirmo. Onhan se kokeneempi joukkue ja pelannut useampia kausia II-divisioonassa. Myös syksyn ensimmäisessä kohtaamisessa olivat mynämäkeläiset Nassea parempia lukemin 5-1. Syksyn avauskierrosten jälkeen NaSSe on kuitenkin petrannut peliään huomattavasti, muun muassa aiheuttamalla sarjajohtaja Karhuille ensimmäisen tappion juuri Maijamäessä, naantalilaisten kotihallissa.

Joukkueiden valmentajat, NaSSen Toni Renberg ja SBS Wirmon Sami Kuivalainen vastailivat seuraavasti viikonlopun peliä koskeviin kysymyksiin ja arvioivat vastustajaansa:

NaSSen vahvuudet Kuivalaisen mielestä:
Kotikenttäetu ja etenkin parkettilattia, kurinalainen joukkue ja systemaattinen pelitapa sekä muutama huippuyksilö.

SBS Wirmon vahvuudet Renbergin mielestä:
Tasainen ja taitava joukkue, pelit eivät ailahtele, pelannut yhdessä melko pitkään sekä kolme erittäin taitavaa yksilöä: Lännistö, Haapanala ja Vuorela.

Lauantain pelitaktiikka:

Kuivalainen:
Ei erityistä taktiikkaa, luotamme omaan peruspelaamiseen. Pallollinen pelaaminen varmaksi.

Renberg:
Lähdemme pelaamaan ennakkoluulotonta, rohkeaa peliä, haastamme ennakkoasetelmissa vahvemman joukkueen rohkeilla ratkaisuilla. Katsotaan sitten 60 minuutin nöyrän pelaamisen jälkeen tulos valotaululta.

Lopputulosveikkaus:

Kuivalainen:
2-5 Wirmo voittaa

Renberg:
5-4, Nasselle maalin voitto, kuten niin monessa aikaisemmassakin pelissä tällä kaudella.

NaSSen uusi peluuttava valmentaja Veli-Pekka Rahikkala vakuuttaa, että Nassen peli ei ainakaan kaadu peluuttamiseen. Pyrin löytämään nopeasti oikeat pelaajat aina kulloiseenkin pelitilanteeseen ja varmistamaan sen, että kaikki pelaajat noudattavat valmennuksen laatimaa pelitaktiikkaa.

Itse ottelu

Lähtöasetelmat lauantain jännitysotteluun Naantalin Salibandyseuran ja mynämäkeläisen SBS Wirmon välillä eivät suosineet kotijoukkuetta. Perjantain harjoitusten osanottajamäärä oli loukkaantumisten ja sairasteluiden takia vain 15, muun muassa molempien valmentajien loistaessa poissaololla, ja vain kolmen puolustajan ollessa läsnä. Pelipäivänä tuntia ennen ottelua nähtiin kuumemittari vielä muun muassa pelaajavalmentaja Toni Renbergin kainalossa, mutta lopulta flunssa vei vahvuudesta vain Pääkkösen, kun Laihonen, Peltonen ja Jakobsson parantelivat edelleen hieman pahempia vammojaan.
Itse peli tarjosi kauden ennätysyleisölle, 109 katsojaa, parasta mahdollista salibandyviihdettä. Vähintäänkin jännittävien käänteiden jälkeen peli päättyi kotijoukkueen riemukkaaseen 5-4 voittoon jatkoajalla.

Ensimmäinen erä oli pitkälti NaSSen hallintaa. Kolmella kentällisellä pelannut kotijoukkue pyöritti peliä passiivisesti karvanneen Wirmon kenttäpäädyssä ensimmäisen viiden minuutin ajan. Tämän jälkeen seurasi vieraiden ensikkohetki, kun lähinnä tehokolmikko Vuorela, Haapanala ja Lännistö toi pelin NaSSen päätyyn, eikä palloa meinattu saada pois millään. Erän puolivälin paikkeilla ote siirtyi kuitenkin takaisin naantalilaisille, mutta yrityksestä huolimatta avausmaali jäi syntymättä. Tai siis NaSSen avausmaali. Vieraat nimittäin rankaisivat erän viimeisellä sekunnilla. Heikki Ojalan maalin eteen heittämää roikkupalloa ei siivottu riittävällä voimalla pois, ja Wirmon Haapanala pääsi kiepauttamaan itsensä maalin makuun ajassa 19.59. Harmillista, ei voi muuta sanoa. Meidän lievää hallintaa, erän lopussa nukahdus, josta Wirmo rankaisi välittömästi. Toiseen erään lähdettiin luottavaisena ilman muutoksia taktiikan suhteen, kommentoi peluuttava valmentaja Veli-Pekka Rahikkala ensimmäistä erää.

Toisen erän alku oli myös murheellinen. Wirmon maalissa pelannut Jussi Lännistö heitti nopean avauksen ylös oikealle kulmaan Jarno Vuorelalle, joka siirsi pallon alaspäin maalin edessä vapaana odotelleelle Haapanalalle. Veto suoraan syötöstä, jotain heilahtaa maalin vasemmassa alanurkassa, ja tilanne on jo 0-2. Aikaa ehti kulua erän alusta vain 12 sekuntia. Huoleen ei kuitenkaan ollut aihetta. Kyseinen tilanne on osoittautunut NaSSelle vähintäänkin tutuksi niin monessa pelissä tällä kaudella. Peli alkaa vasta kun tilanne on 0-2! voisi hyvinkin olla naantalilaisten tunnuslause. Tomi Sunan otettua kaksiminuuttisen NaSSe pääsi kokeilemaan tasoitusta ylivoimalla. Kakkosylivoima kentällä, pallo keskellä Tonilla. Syöttö laitaan Nurmisen Mikolle, roikku maalille maskissa olevalle Kuitusen Petelle. Pallo jää pomppimaan maalin eteen, mutta vain hetkeksi. Pete nostaa pallon kahdesta puolustajasta välittämättä vasempaan ylänurkkaan, kun jäähyä on kulunut vain tutulta kuulostavat 12 sekuntia. Työkiireiden takia vain muutamaan peliin tällä kaudella päässyt Pete osoitti pelisilmän olevan edelleen tallessa. Lähes heti 1-2 kavennuksen jälkeen vieraat pääsivät yrittämään johdon kasvatusta ylivoimalla, mutta maalia saatiin odottaa NaSSen ylivoimaan ja aikaan 36.39. Ja mynämäkeläisten harmiksi maalikin tuli NaSSelle. Jälleen oli asialla sama ylivoimakentällinen. Muutenkin terävässä kunnossa ollut Mikko Pappa Nurminen osoitti, ettei mailan esiin kaivaminen syksyllä, pienen tauon jälkeen jo hieman pölyttyneestäkin mailapussista ollut huono ratkaisu. Nurmisen heitti terävän syötön maalin kulmalle, josta Markus Salmela jatkoi pallon suoraan maaliin ja tasoitti samalla tilanteeksi 2-2. Näissä lukemissa lähdettiin myös kolmanteen erään. Rahikkalan kommentit erästä: Heti alkuun nukahdus ja Wirmo pääsi jo 2-0 -johtoon. Erä oli tasaista ja tarkkaa pelaamista molemmin puolin. Ylivoimat onnistuivat 100 prosenttisesti, ja niistä syntyi tärkeät maalit.

Hieman karvaustaan nostanut Wirmo lähti kolmanteen erään kovalla sykkeellä, ja oli jo karata NaSSelta. Ajassa 45.17 NaSSen viisikko oli keskittynyt liikaa maalin takana Haapanalan pitämään palloon, ja Lännistö pääsi varkain maalin eteen odottamaan syöttöä. Merkkausvirhe, ja pallo NaSSen maalissa. Kymmenen minuuttia myöhemmin ajassa 55.50 vieraat pääsivät jo hieman ratkaisevaltakin vaikuttaneeseen 2-4 johtoon, kun Vuorela syötti pallon kulmasta keskelle Lännistölle, joka veti pallon suoraan syötössä hieman maskissa olleen maalivahti Tero Sinisalon taakse. NaSSe ei kuitenkaan luovuttanut. Peliä tiivistettiin kahteen kenttään, ja tulosta syntyi. Toni Renberg toi velipoika Janin syötöstä kotijoukkueen mukaan otteluun keskikentältä lähteneellä vedolla. Pallo osui maalin edessä heiluneen Salmelan rinnukseen, ja pomppi siitä pikku hiljaa kaikessa rauhassa maalin perukoille maalivahdin ollessa pihalla tilanteesta ja puolustajan keskittyessä Salmelan pitämiseen. Tasoitusmaali oli kuitenkin varsinaista draamaa. Aikalisän jälkeen ajoittain kuudella pelaajalla ilman maalivahtia pelannut NaSSe sai viimeisillä minuuteilla kovan paineen Wirmon päätyyn, mutta kun peliaikaa oli jäljellä 15 sekuntia, purettiin pallo NaSSen kenttäpuoliskolle. Sieltä Juha Keihäs nosti pallon oikeaa laitaa Toni Renbergille, joka jatkoi pallon laitaa ylös Antti Kultaselle. Sekunnin kuluivat uhkaavasti kohti peliajan loppua. Kultanen syötti pallon keskelle Salmelalle, jonka veto haki vasenta alakulmaa, mutta maalivahti ehti väliin. Pallo jäi pelattavaksi mutta riparikaan ei tuottanut tulosta. Ei mahda mitään, tappio tuli, hyvä yritys...hetkinen... onnetar laskeutui pilvistä ja heilautti taikasauvaansa. Salmelaa saa pallon vielä kolmannen kerran, ja huitaisee pallon miesryppään takaan vain maalille päin. Tolpillaan seissyt maalivahti katsoo jo pelikelloa, kun pallo yhtäkkiä heiluukin verkossa! Pallo pomppasi Wirmon puolustajan nilkan kautta maaliin, ja halli räjähtää huutoon. Tuomarit tarkastavat ajan vielä toimitsijoilta, joiden käsiaika näyttää aikaa 59.59. Myöhemmin videolta tarkastettuna tarkaksi ajaksi maalille saatiin 59.59.68. Tiukaksi meni mutta menköön! Wirmo pääsi jo kahden maalin johtoon tappavan tasaisella pelaamisella, tiedettiin mistä Wirmo tekee maalit, mutta ei pystytty niitä estämään. Tiivistettiin kahteen kenttää, joka toi toivotun tuloksen. Väännettiin peli väkisin tasoihin, kuudella viittä vastaan, kuului Rahikkalan kommentit kolmannesta erästä.

Jatkoajalle lähdettäessä NaSSen syke oli säilynyt, lisäksi luottoa toi tieto siitä, ettei NaSSe ollut kartaakaan hävinnyt peliään jatkoajalla. Eikä hävinnyt nytkään. Puolen minuutin pelaamisen jälkeen Salmela ja Leonsaaren Rami pääsivät hyökkäykseen, Salmela syötti pallon Ramille, mutta veto osui tolppaan. Pallo kuitenkin siivottiin maalin edestä huolimattomasti, ja takaisin kulmalle palannut Leonsaari sai rauhassa tähdätä ja nostaa pallon maalin perukoille päättäen ottelun NaSSen 5-4 voittoon tuolla kultaisella maalilla.

Ratkaisukentällinen pelasi katkolla sovitulla taktiikalla, pallo saatiin maalille ja siitä se sudittiin väkisin maaliin tuumasi Rahikkala perin vaatimattomasti ja jatkoi. Koko ottelussa hyökkäyspään pelaaminen onnistui hyvin, puolustuspäässä oli vähän ongelmia. Tiedettiin miten Wirmo pelaa, mutta ei onnistuttu siitä huolimatta maaleja estämään. Onneksi saatiin tärkeät pisteet.

Voitto Wirmosta piti NaSSen mukana kolmoslohkon tiukassa kärkikahinassa. Kolmikosta Karhut, SBS Wirmo ja NaSSe naantalilaiset omaavat ehkä tiukimman otteluohjelman loppukaudelle, mutta jos joukkueen tahtotaso säilyy samana kuin lauantaina, eikä ylimääräisiä loukkaantumisia tapahdu, on kaikki mahdollista.

Ketjuarviot:

Hyökkääjät:

Kultanen, Keihäs, Lindström:
Pisti painetta Wirmon päätyyn pyörityksellään, Keihäs ja Kultanen osallistuivat tärkeinä tekijöinä viimeisen sekunnin kavennukseen. Puolustuspäässä jäivät kuitenkin Vehmaa-ketjun jalkoihin, tuloksena kolme maalia omiin, osa selkeistä merkkausvirheistä. Parannettavaa siis jäi vielä tuleviin koitoksiin.

Kiviluoto, Huovinen, Kuitunen Tarmo:
KooPeen flunssa rikkoi ketjun. Hoitivat kuitenkin hyvin tehtävänsä, oman pään puhtaana pitämisen. Kiviluoto oli mukana kentällä molempien ylivoima-maalien aikana.

Salmela, Nurminen, Leonsaari:
Loistava peli koko kolmikolta. Salmela peli toi jatkuvasti paineen Wirmon maalille, Ramin kädet olivat vetreinä ja Nurmisen kokemuksen tuoma varmuus oli iloa silmille. Teurastetaanko tällä kentällä akateemikot torstaina? Ainoaksi takaiskuksi jäi Wirmon 0-1 maali ensimmäisen erän lopussa.

Puolustajat:

Lujala Sami, Eloranta Mikko:
Eloranta on hyvistä peleistä huolimatta jäänyt hieman varjoon viime kauteen verrattuna. Lisää luottoa vain itseen ja omaan suoritukseen! Lujalalla perussuorituksia. Peruspelaamiseen hieman lisää varmuutta ja tarkkuutta, niin hyvää siitä tulee. Agressiivisesti hyökkäävän kolmikon takana pelaaminen lisää pakkiparin roolin tärkeyttä.

Renberg Toni, Kuitunen Petri:
Rahikkalan mukaantulo valmennustiimiin on keventänyt Tonin taakkaa, ja kovasta flunssasta ja sairastelusta huolimatta mies esitti yhden kauden parhaista peleistään. Pete teki tärkeän avausmaalin. Sen mitä Karhu häviää nopeudessa, ottaa hän takaisin sijoittautumisessa ja vastustajan hyökkäysten peittämisessä. Sopii yrittää ohittamista.

Renberg Jani, Olenius:
Oleniuksella oli hyvä maalipaikkakin, Wirmon 0-1 maali jätti toisaalta varmasti jotain hampaankoloon tulevia pelejä ajatellen. Janilta rauhallinen, tasainen peli.

Tomi Finnberg
joukkueenjohtaja
Naantalin Salibandyseura

Yleisöä
109 katsojaa

Erotuomarit
Sebastian Sandell - Montonen Mikael

Aloituskokoonpano - NaSSe
Hyökkäysketjut
Kultanen Antti Keihäs Juha Lindström Peter
Kiviluoto Juuso Huovinen Lauri Kuitunen Tarmo
Salmela Markus Nurminen Mikko Leonsaari Rami
 
Puolustajaparit
  Lujala Sami Eloranta Mikko  
  Renberg Toni Kuitunen Petri  
  Renberg Jani Olenius Markus  
 
Maalivahdit
Sinisalo Tero
Lehti Joni
 
Poissa
  Jakobsson Kari välilevyn pullistuma  
  Laihonen Jukka murtuma ranteessa  
  Peltola Mika selkäkivut  
  Pääkkönen Kari-Pekka flunssa  

Pöytäkirjamerkinnät
 
Peliaika Joukkue Merkintä Maalin tekijä ja syöttäjä tai jäähyn saaja ja syy
19.59 SBS Wirmo 0 - 1 Haapanala Samuli, Ojala Heikki
20.12 SBS Wirmo 0 - 2 Haapanala Samuli, Vuorela Jarno
25.29 SBS Wirmo 2 min Suna Tomi (Estäminen)
25.41 NaSSe 1 - 2 YV Kuitunen Petri, Nurminen Mikko
26.32 NaSSe 2 min Kuitunen Tarmo (Työntäminen)
35.26 SBS Wirmo 2 min Ojala Heikki (Korkea maila)
36.39 NaSSe 2 - 2 YV Salmela Markus, Nurminen Mikko
45.17 SBS Wirmo 2 - 3 Lännistö Jarmo, Haapanala Samuli
55.50 SBS Wirmo 2 - 4 Lännistö Jarmo, Vuorela Jarno
57.40 NaSSe 3 - 4 Renberg Toni, Renberg Jani
59.59 NaSSe 4 - 4 Salmela Markus, Kultanen Antti
60.35 NaSSe 5 - 4 Leonsaari Rami, Salmela Markus

Jäähyt
  2 min 5 min 10 min 20 min YHT min
NaSSe: 1 kpl 0 kpl 0 kpl 0 kpl 2 min
SBS Wirmo: 2 kpl 0 kpl 0 kpl 0 kpl 4 min

Erikoistilanteet
  YV-aika YV:t kpl YV-maalit AV-maalit RL-maalit YV-% AV-%
NaSSe: 01:25 2 2 0 0100.00100.00
SBS Wirmo: 02:00 1 0 0 00.000.00

Laukaukset
 
NaSSe - SBS Wirmo1. erä 2. erä 3. erä JA YHT
Laukaukset 19 - 8    17-12   20-17   2-0   58-37
Ohi / blokattu 12-2   10-7   10-7   0-0   32-16
Torjutut 7-5   5-4   8-8   1-0   21-17
Maaliin 0-1   2-1   2-2   1-0   5-4
 
Torjunnat
 
NaSSe - SBS Wirmo1. erä 2. erä 3. erä JA YHT
Torjunnat 5-7   4-5   8-8   0-1   17-21

Pistepörssi - NaSSe
  M + S = P Jäähyt + - +/- L L-%
Salmela Markus 2 +1 =3 0 min 3 1 2 0 -
Nurminen Mikko 0 +2 =2 0 min 1 1 0 0 -
Renberg Toni 1 +0 =1 0 min 3 1 2 0 -
Leonsaari Rami 1 +0 =1 0 min 2 1 1 0 -
Kuitunen Petri 1 +0 =1 0 min 0 0 0 0 -
Renberg Jani 0 +1 =1 0 min 1 2 -1 0 -
Kultanen Antti 0 +1 =1 0 min 1 3 -2 0 -
Eloranta Mikko 0 +0 =0 0 min 2 2 0 0 -
Huovinen Lauri 0 +0 =0 0 min 0 0 0 0 -
Kiviluoto Juuso 0 +0 =0 0 min 0 0 0 0 -
Lehti Joni 0 +0 =0 0 min 0 0 0 0 -
Sinisalo Tero 0 +0 =0 0 min 0 0 0 0 -
Keihäs Juha 0 +0 =0 0 min 2 3 -1 0 -
Olenius Markus 0 +0 =0 0 min 0 1 -1 0 -
Lindström Peter 0 +0 =0 0 min 1 3 -2 0 -
Lujala Sami 0 +0 =0 0 min 0 2 -2 0 -
Kuitunen Tarmo 0 +0 =0 2 min 0 0 0 0 -

Maalivahdit - NaSSe
  Min Syötöt Jäähyt PM Tor Tor-% 0-eriä
Sinisalo Tero 59.30 0 0 min 4 17 80.95 0
Lehti Joni 0.00 0 0 min 0 0 0.00 0

Takaisin