Tulostaulu

 PÄÄVALIKKO
 
Etusivu
Uutisarkisto
Huippusalibandy
Sarjataulukot
Ottelulistaukset
Ilmoitustaulu
Ladattavat tiedostot
Salibandylinkkejä
Avoimet kilpailut
 
TILASTOPALVELUT
 
Otteluraportit
Pistepörssit
Pelaajakohtaiset tilastot
 
HALLINTA JA TILAUS
 
Asiakastunnus
Palveluiden tilaus
Palveluiden käyttöohjeet
Yhteystiedot
Lähetä palautetta
 


  SB Naantali - FBT Pitu 4 - 5 ( 3-1, 0-2, 1-1, 0-0, 0-1 )
18-19 - Miehet - II-divisioona
10.11.2018 klo 15.00

Eetu Mäkiaho ensimmäinen II divisioona-ottelu torjuntatehtävissä.
Eero Lehtosalo ensimmäinen II divisioona maali.

Niin lähellä, mutta silti niin kaukana. Tällä vanhalla sanonnalla voidaan kuvailla lauantain ottelua, kun SB Naantali haki kauden avausvoittoaan porilaista FBT Pitua vastaan. Kauden tappioitta aloittaneet porilaiset tekivät kuitenkin nämä haaveet tyhjiksi.

Porilaiset olivat paikalla ainoastaan kahdella kentällisellä, ja tämä näkyi parhaiten ottelun ensimmäisessä erässä, jossa alun pelailun jälkeen pallonhallinta siirtyi kotijoukkueelle. Ensimmäinen maali nähtiin ajassa 12:03, kun Eero Lehtosalo pääsi iskemään reboundista ensimmäisen maalinsa miesten II-divisioonassa, syöttöpiste Stan Adamukselle. Ikävä kyllä, vastustajan tasoitusmaali nähtiin melko pian tämän perään.

Peli-ilme säilyi tästä huolimatta hyvänä, ja loppuerä mentiin naantalilaisittain positiivisissa merkeissä. Ensin, ajassa 15:50, kakkoskenttä karvaa pallon vastustajan puolustukselta ja namuttelee illan kauneimman maalin ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Viimeistelijänä Janne Lenkkeri, joka ohjaa Joachim Karlssonin syötön tyhjään maaliin. Ja kun vielä puolitoista minuuttia ennen erän loppua Valtteri Tähtinen siirtää lukemiksi 3-1, ottelu näyttää varsin hyvältä kotijoukkueen kannalta. Stan Adamukselle illan toinen syöttöpiste, ja erätauolle kahden maalin johtoasemassa.

Mutta, tällä kertaa musta hetki sattuu heti toisen erän alkuun. Porilaista hulluutta sieraimiinsa erätauolla vetäneet vierailijat tulevat eri sykkeellä kentälle, ja vierasjoukkueen parhaimpiin lukeutunut Markus Kallio kaventaa ottelun heti ensimmäisessä vaihdossa. Ja ennen kuin SB Naantali toipuu tästä ryminästä, räpsähtää toisen kerran. Asialla jälleen sama mies, pelikellossa 26:23 ja tilanne tasan 3-3. Edessä taas täysin avoin ottelu.

SB Naantali pääsee kuitenkin vielä rytmiin mukaan, ja peli alkaa kääntyä jälleen isäntäjoukkueen hallinnaksi. Viimeistely-yritykset kilpistyvät kuitenkin torjuntatilastojen kärkipäässä keikkuvaan vierasjoukkueen maalivahtiin, joka torjuu välillä jopa tuurilla ja päällään seisten. Loppuerän yrityksestä huolimatta lisämaaleja ei enää nähdä, ja toiselle erätauolle siirrytään lukemissa 3-3.

Kolmas erä alkaa tasaisissa merkeissä. Viiden minuutin pelailun jälkeen nähdään illan ainoa ylivoima, kun porilaisille tuomitaan kahden minuutin rangaistus. Ylivoima ei tuota kuitenkaan tulosta, vaan pikemminkin se herättää nukkuvan karhun. Jäähystä sisuuntunut Pitu nostaa jälleen sykettä, ja kotijoukkue joutuu puolustuskannalle.

Ensimmäistä II-divisioonaotteluaan pelannut Eetu Mäkiaho pitää kuitenkin joukkuetta pystyssä muutamalla huipputorjunnalla, ja kun kaiken mylläkän keskellä Stan Adamus vie SB Naantalin 4-3 johtoon ajassa 50:29, niin tilanne näyttää kutkuttavan hyvältä.

Pallonhallinta pysyy edelleen porilaisilla, mutta Naantalin viisikko puolustaa nöyrästi ja pyöritys pysyy laitojen tuntumassa. Puolitoista minuuttia peliä jäljellä, kun Pitu ottaa maalivahdin pois ja hakee tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Pallo pelataan kotijoukkueen päätyyn, jossa SB Naantalin viisikko on jälleen hyvin ryhmittyneenä kentän keskustassa. Pallo kierrätetään nopeasti puolelta toiselle, naantalilaisten sentteri blokataan tilanteesta ulos, ja keskelle noussut Markus Kallio tällää kuudesta metristä one-timerilla takanurkkaan. Pelikellossa 58:59, ja sinne varisi haaveet kolmen pisteen illasta.

Vielä kolme sekuntia ennen erän loppua SB Naantali saa vapaalyönnin hyvältä paikalta. Aikalisällä juonittu vapaalyönti kilpistyy kuitenkin puolustusmuuriin, joten edessä viiden minuutin jatkoaika.

Seuranneen viisiminuuttisen aikana näyttää siltä, että molemmat joukkueet tyytyvät odottelemaan vastustajan virhettä, ja kun niitä ei tule, niin siirrytään rangaistuslaukauskilpailuun. SB Naantali vaihtaa maalille Jaakko Puiston, porilaisten kassarina jatkaa Mika Elo. Ja maalivahtien näytöstähän tämä on, sillä yhdeksästä laukauksesta ainoastaan yksi päätyy verkon perukoille ??‚??€œ ja ikävä kyllä onnistujana on FBT Pitun Kari Rimpelä. Kotijoukkueesta lähimmäksi maalia osuu Stan Adamus, jonka veto kilahtaa tällä kertaa tolppaan.

Tässä vielä rangaistuslaukauskilpailun kulku:

1. laukojat
SBN - Joachim Karlsson - ei maalia
FBT Pitu - Markus Kallio - ei maalia

2. laukojat
SBN - Niklas Nygren - ei maalia
FBT Pitu - Kari Rimpelä - maali

3. laukojat
SBN - Stan Adamus - ei maalia
FBT Pitu - Ville Santanen - ei maalia

4. laukojat
SBN - Teemu Tuomi - ei maalia
FBT Pitu - Jori Westergård - ei maalia

5. laukojat
SBN - Janne Lenkkeri - ei maalia

Vaikka yksi piste tuntuukin melko laihalta lohdulta, niin pelissä oli myös paljon hyvää. Pallollinen pelaaminen on kehittynyt alkukaudesta, ja myös viisikkopuolustaminen vaikutti eheämmältä, ehkä joitain hetkiä kolmannesta erästä lukuun ottamatta. Junnukentällinen Tähtinen-Adamus-Lehtosalo väläytteli hyviä otteita, ja maalilla pelannut Mäkiaho mahdollisti joukkueelle taistelun voitosta. Vastustajan parhaimmistoon nousi maalivahti Mika Elo, sekä hatullisen hapokasta naantalilaisille tarjoillut Markus Kallio.

SB Naantalin otteluohjelma jatkuu seuraavaksi kahdella vierasottelulla, jonka jälkeen kautta jatketaan viiden kotiottelun putkella. Näistä ensimmäinen pelataan lauantaina 1. joulukuuta, kun vastaan saadaan SB Hirvensalo.

Pistepörssi - SB Naantali
  M + S = P Jäähyt + - +/- L L-%
Adamus Stan 1 +2 =3 0 min 0 0 0 0 -
Tähtinen Valtteri 1 +1 =2 0 min 0 0 0 0 -
Lehtosalo Eero 1 +0 =1 0 min 0 0 0 0 -
Lenkkeri Janne 1 +0 =1 0 min 0 0 0 0 -
Karlsson Joachim 0 +1 =1 0 min 0 0 0 0 -
Anttila Veeti 0 +0 =0 0 min 0 0 0 0 -
Gustafsson Antton 0 +0 =0 0 min 0 0 0 0 -
Huuhtanen Jarkko 0 +0 =0 0 min 0 0 0 0 -
Kokkola Olli 0 +0 =0 0 min 0 0 0 0 -
Kuitunen Tarmo 0 +0 =0 0 min 0 0 0 0 -
Mäkiaho Eetu 0 +0 =0 0 min 0 0 0 0 -
Mattila Robin 0 +0 =0 0 min 0 0 0 0 -
Nygren Niklas 0 +0 =0 0 min 0 0 0 0 -
Puisto Jaakko 0 +0 =0 0 min 0 0 0 0 -
Tuomi Teemu 0 +0 =0 0 min 0 0 0 0 -
Uusitalo Topias 0 +0 =0 0 min 0 0 0 0 -
Valmunen Joona 0 +0 =0 0 min 0 0 0 0 -
Vilén Alvar 0 +0 =0 0 min 0 0 0 0 -
von Weissenberg Miikka 0 +0 =0 0 min 0 0 0 0 -

Takaisin